הטפיוקה הוא סוג של קמח עמילני המופק משורש מיוחד שמקורו בברזיל.
בארצות רבות - במיוחד באזורים הטרופיים, מכינים את הטפיוקה כקינוח, ולכן מתכון זה.
מתכון זה מגיע אלינו מתאילנד. אפשר להגיש כמו שכתוב, אפשר להגיש עם פירות טרופיים לצידו.
ההכנה - הכי פשוטה בעולם. חשוב לצנן היטב לפני ההגשה.
המרכיבים
• שליש כוס גרגירי טפיוקה
• 3 כוסות מים
• 4 כפות סוכר
• קורט מלח
• כוס חלב קוקוס (חצי פחית)
אופן ההכנה
• מרתיחים את המים הסוכר והמלח
• מוסיפים את הטפיוקה לסיר ושוב מרתיחים
• מוסיפים את חלב הקוקוס, ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה
• מפרקים את כל גרגרי הטפיוקה עם הכף תוך כדי ערבוב
• מעבירים למקרר למשך מספר שעות - עד לצינון מוחלט
בעת ההגשה אפשר לשים לי קוביות קרח וקוביות של פירות טרופיים
בתיאבון!
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.